Giriş Koşulları / Vize

Bu sayfa sadece bu dilde mevcuttur.

SunExpress’in varış noktalarında seyahat ve vize koşulları

Her tatil ülkesi, kendisine ait seyahat koşullarına sahiptir. Seyahat sırasında sorunları önleyebilmek için, gerekli evraklar hakkında seyahatten önce tam bilgi almak oldukça önemlidir. SunExpress’in en önemli varış noktalarının seyahat koşulları hakkında toplanan bilgileri aşağıda bulmanız mümkündür. Bu kurallar zaman zaman değişebilecekleri için bu bilgiler değişime tabidir. Seyahat eden herkesin bu seyahat koşulları hakkında bilgi alma yükümlülüğü kendisine aittir. Bunun en doğru kaynağı için gidilecek ülkenin yakınınızda bulunan konsolosluk veya elçiliğine başvurabilirsiniz.

Vize, 90 güne kadar kalma hakkı tanımaktadır ve genellikle iki ile dört hafta arasında çıkartılmaktadır. İsviçre için Avrupa Birliği ülkeleri tarafından uygulanan kurallar geçerlidir.

Türkiye’ye yapılacak seyahatler için koşullar

Aralarında Alman vatandaşlarının da bulunduğu pek çok Avrupa ülkesinin vatandaşı, vizeye ihtiyaç duymadan Türkiye’ye seyahat edebilmektedir. Bu düzenlemeler Danimarka, Finlandiya, Fransa, İsveç ve İsviçre vatandaşları için de geçerlidir. Seyahat edenler, pek çok durumda pasaport bile gerektirmeden, sadece nüfus cüzdanları ile ülkeye giriş yapabilirler. Yukarıda belirtilen ülkelerin vatandaşları için seyahat koşulları büyük ölçüde benzerlik göstermektedir; buna göre, bir yarıyıl veya yılın tamamında geçerli olacak şekilde Türkiye’de 90 gün bulunmak için izin alırsınız.
Belçika, Hollanda, Norveç, Avusturya ve Büyük Britanya için farklı seyahat koşulları mevcuttur. Bu ülkelerin vatandaşları seyahatten önce vize başvurusunda bulunmak zorundadır. Bu başvuruyu Türk Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesi üzerinden gerçekleştirmek mümkündür. Genellikle vize derhal verilmektedir. Ancak, seyahatinizden en az 48 saat önce başvurunuzun gerçekleştirilmesi tavsiye edilmektedir. Ülkeye girişte vize kontrolü genellikle çevrimiçi olarak gerçekleştirilmektedir. Bununla birlikte, elektronik bir kopyayı ya da yazılı çıktıyı da yanınızda bulundurmanız tavsiye edilir.
E-Vize’ye alternatif olarak, doğrudan ülkeye giriş esnasında vize başvurusu yapmak da mümkündür. Ancak sorunsuz bir seyahat gerçekleştirmek için bu yönteme sadece acil durumlarda başvurmanızı tavsiye ederiz. Dışişleri Bakanlığı, bu konuda size memnuniyetle bilgi verecektir.

Mısır’a yapılacak seyahatler için koşullar

Alman vatandaşları, Mısır’a seyahat için geçerli bir pasaport ya da bir nüfus cüzdanına ihtiyaç duymaktadırlar. Fakat nüfus cüzdanı kullanıldığında, nüfus cüzdanı için özel bir giriş kartı çıkartılacağından ek bir pasaport fotoğrafı da gerekmektedir. Bunun da ötesinde bir vize de gerekmektedir. Buna seyahatten önce, Berlin’deki Mısır elçiliğinden ya da Hamburg ve Frankfurt’taki konsolosluklardan başvurulabilmektedir. Bunun dışında, Mısır makamları, doğrudan varış havalimanında vize alma imkanı da sunmaktadırlar. Bunun için daha fazla bilgiyi Mısır Dışişleri Bakanlığı’ndan alabilirsiniz.

İspanya’ya yapılacak seyahatler için koşullar

İspanya’ya yapılacak seyahatler, ister anakaraya isterse de Kanarya Adaları’na gerçekleştirilecek olsun, Alman vatandaşları için bir hayli sorunsuzdur. Schengen bölgesinin bir parçası olduğu için İspanya’ya seyahat geçici pasaport, nüfus cüzdanı veya geçici nüfus cüzdanı ile mümkündür. İlk belirtilen üç belgenin geçerlilik süresi dolmuş olsa bile, sürenin üzerinden bir yıldan fazla geçmediği sürece sorun olmamaktadır. Uçak ile yapılacak seyahatlerde ise geçerli bir nüfus belgesi gerekmektedir. Çocuk ile yolculuk yapıyorsanız, bunların kendilerine ait bir pasaport veya kimliğe sahip olmaları gerektiğini lütfen unutmayınız. Ebeveynlerin pasaportunda bulunan kayıtlar dikkate alınmamaktadır.

Bulgaristan’a yapılacak seyahatler için koşullar

Bulgaristan, giriş kağıdı olarak pasaportu veya nüfus cüzdanını ve bunların geçici olarak çıkartılmış sürümlerini kabul etmektedir. Çocukların kendilerine ait kimlik belgelerine sahip olması gerektiğini unutmayın; ebeveynlerin pasaportuna yapılmış girişler artık kabul edilmemektedir. Geçerli bir kimlik ile 90 güne kadar ülkede kalmak mümkün olmaktadır. Bulgaristan’da daha uzun süre kalacaksanız, yerel yabancılar dairesine bildirimde bulunmalısınız.

Hırvatistan’a yapılacak seyahatler için koşullar

Hırvatistan’a yapılacak seyahat için pasaport, nüfus cüzdanı veya bunların geçici olarak düzenlenmiş belgelerine gerek duyulmaktadır. Bu evrakların seyahatin tamamı süresince geçerli olmaları gerekmektedir. Hırvatistan’da üç aydan daha uzun süre kalmak istiyorsanız, ilk üç aydan sonraki ilk sekiz gün içerisinde yerel polis karakoluna bildirimde bulunmanız gerekmektedir.

İtalya’ya yapılacak seyahatler için koşullar

İtalya, Schengen bölgesine dahil olduğu için, diğer AB ülkelerinden İtalya’ya yapılacak girişlerde sadece istisnai durumlarda sınır kontrolleri gerçekleştirilir. Yine de pasaport, nüfus cüzdanı veya geçici bir seyahat belgesine gerek duyulmaktadır. Yalnız seyahat eden 15 yaşından küçük çocukların, resmi merciler tarafından onaylanmış bir rıza belgesini veya ebeveyn iznini yanlarında bulundurmaları gerekir.

Yunanistan’a yapılacak seyahatler için koşullar

Yunanistan’a gerçekleştirilecek seyahatlerde bir pasaporta, geçici bir pasaporta, nüfus cüzdanına ya da geçici bir nüfus cüzdanına ihtiyaç duyulmaktadır. Yalnız seyahat etmek isteyen çocukların, resmi merciler tarafından onaylanmış bir ebeveyn rıza belgesine sahip olmaları gerektiğini unutmayın.

Fas’a yapılacak seyahatler için koşullar

Fas’a seyahat etmek için pasaport gerekmektedir. Geçici bir pasaport da kabul edilmektedir, ancak nüfus cüzdanı kabul edilmemektedir. Ülkeye vizesiz giriş yapmak mümkündür ancak ziyaret süresi 90 gün ile sınırlıdır. Fas’da daha uzun süre kalmak istiyorsanız, yabancılardan sorumlu emniyet dairesi başvuru gerçekleştirmek ve yeterli finansal imkanlara veya mevcut bir iş sözleşmesine sahip olduğunuzu göstermeniz gerekir.

Türk vatandaşlarının Avrupa’ya yapacakları seyahatler için koşullar

Aralarında Belçika, Danimarka, Almanya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, Norveç, Büyük Britanya gibi pek çok AB ülkesi üye için Türk vatandaşlarına yanı kurallar uygulanmaktadır. Pasaportun yanı sıra, Türkiye’deki ilgili ülke temsilciliğinden temin edilmiş olması gereken, geçerli bir vizeye ihtiyaç duyulmaktadır.