İSVİÇRE KONFEDERASYONU TEMAS TAKİP KARTI – KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI

Bu sayfa sadece bu dilde mevcuttur.

TEMAS TAKİP KARTI KAPSAMINDA YER ALAN KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ HAKKINDA AYDINLATMA METNİ

Bu aydınlatma metni 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun (KVKK) ve Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Tüzüğü (GDPR) kapsamında veri sorumlusu sıfatıyla GÜNEŞ EKSPRES HAVACILIK A.Ş. (SunExpress) tarafından Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında İsviçre Konferderasyonu’na  yapılacak uçuşlarda Temas Takip Kartında yer alan ait kişisel verilerin işlenmesine ilişkin açıklamalarda bulunmak ve bilgilendirmek için hazırlanmıştır.

İsviçre Konferderasyonu’nun yetkili otoritesinin aldığı karar doğrultusunda;   Türkiye’den İsviçre Konferderasyonu’na  yapılacak havayolu seferlerinde siz değerli yolcularımızın kişisel verilerinin yer aldığı Temas Takip Kartı şirketimizce 14 gün boyunca muhafaza edilecek ve  İsviçre veya AB ülkelerinin yetkili otoriteleri tarafından Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında temaslı kişilerin tespit edilmesi amacıyla talep edilirse, bu otoritelerile paylaşılacak olup, yasal mecburiyet gerektirmedikçe bunun dışında hiçbir kurum ve kuruluşa iletilmeyecektir.

Temas Takip Kartında yer alan ad,soyad, adres, telefon numarası, uçuş numarası, koltuk numarası,doğum tarihi,kalkış ve varış tarihi, adres bilgisi, seyahat rotası ve e-posta adresine ilişkin  kişisel verileriniz Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında İsviçre Konferderasyonu’nun kararı gereğince, GDPR’ın 6/1 (c), KVKK’nın 5/2 (ç) maddesinde yer alan hukuki yükümlülüğün yerine getirilebilmesi, GDPR’ın 6/1 (d) maddesinde yer alan veri sahibinin ya da bir başka kişinin hayati (çok önemli) menfaati için zorunlu olması şartına bağlı olarak  işlenmekte ve yukarıda açıklandığı üzere yetkili otoritelerin talepleri üzerine  paylaşılabilmektedir.

Bahse konu kişisel veriniz yukarıda belirtildiği üzere 14 gün süre ile muhafaza edilecek ve sonrasında imha edilecektir.

KVKK ve GDPR kapsamındaki taleplerinizi  Güneş Ekspres Havacılık A.Ş.’nin Yenigöl Mah. Nergiz Sok. No:84 Muratpaşa / Antalya Türkiye adresine yazılı olarak iletebileceğiniz gibi [email protected] adresi üzerinden de başvuruda bulunabilirsiniz.